Slankemad

0
161

Slankemad eller ernæringsmæssig korrekt mad i det daglige, er det halve af selve slankekuren, og er også meget vigtigt at overholde efter en slankekur. I virkeligheden er det jo et livsstils skift det gælder om at gennemføre, hvis man gerne vil bevare den slanke linie.

Heldigvis bugner det med gode og inspirerende opskrifter i både bøger og på nettet. Det som er alfa og omega er, at få sat fokus på hvad du normalt spiser i det daglige. Der vil nok vise sig at det er muligt at lave en del ændringer, og dermed spare en masse kalorier i de daglige måltider.

Nemme måder at sætte ind på, er ved at udelukke det åbenlyse usunde mad. Drop kagerne og slik i det daglige, og nøjes med en basse eller lakrids stang om søndagen. Forbud gælder også mod sodavand, udskift istedet med kold og dejlig postevand eller skift over til light og sukkerfrie produkter hvis muligt.

Dog skal der være tid til god mad, altså det mere fedende slags en gang imellem, men prøv at placere det til en enkelt eller to dage om ugen. Så en hakkebøf eller to i ugens løb dør du ikke af, men der er mindst lige så mange spændende og velsmagende slanke måltider her lidt eksempler til inspiration :

Hovedret
Kartoffellasagne
(4 personer)

1 pakke hakket oksekød (10-12 %. eller 6-8 %.)
10 store kartofler
2 løg
1 dåse chilitomater
6 porrer
½ bæger Fromage Frais

Tilberedning:
Steg løg i en lillebitte klat olie på varm pande. Hæld en sjat vand ved (det gør løgene bløde), og steg så oksekødet sammen med løgene. Krydr med salt, peber og hvidløgspeber (eller hvidløg) Hæld stegepandens indhold i et ovnfast fad. Rens og snit porrerne i ringe, og bred dem ud over kødbunden. Kom nogle klatter fromage frais over dette.

Krydr med salt og peber. Skræl kartoflerne og skiv dem i tynde skiver. Læg skiverne lagvis ovenpå fromage fraisen, og slut af med at hælde en dåse chilitomater ud over kartoffellaget. Krydr igen med salt og peber. Sættes midt i ovnen og bages 1½ time ved 200 grader. Kan serveres som det er (ca. 4 personer husk små portioner!!) eller med salat eller flûte til.

Salat
Ærtesalat
(3 personer)

8 små gulerødder
1/2 kg sukkerærter
8 salatblade
2 dl yoghurt naturel
1 fed hvidløg
Salt, peber
2 spsk frisk dild

Tilberedning
Skær gulerødderne i mindre stykker og bland dem med sukkerærterne og hakkede salatblade. Bland yoghurt med hakket hvidløg, salt, peber, samt frisk dild. Bland det hele sammen.

Fedtfattig dessert
(6 personer)

2 Bægre fromage Frais med fersken og passionsfrugt
1 dåse Ferskner
2 halvstore pærer

Tilberedning
Pærer og ferskner skæres i skives og frugten lægges lagvis med fromage frais.
Det hele stilles i fryseren 2-3 timer. Man kan evt. knuse nogle Rich Tea kiks i mellem et af lagene. Klar til servering evt. med vafler, hvis det skal være lidt festligt.

Som du ser, behøves fedt og kaloriefattige retter slet ikke være så tørre og støvede som man normalt antager. Så på med mad vanterne og kreer og inspirer!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here